Gago Martínez

Profesor/a titular de universidade

Área de Química Analítica
Departamento de Química Analítica e Alimentaria

Información de contacto

Facultade de Química
Edificio de Ciencias Experimentais
Bloque E, Planta 2, Despacho 17
As Lagoas, Marcosende
36310 Vigo

+34 986 812 284
anagago@uvigo.gal

Breve CV

Doutora en Química pola Universidade de Vigo (1992). Realizou varias estancias posdoutorais no Instituto de Biociencias Mariñas (National Research Council, Halifax, Canadá) e tamén na División de Investigación de Alimentos do Ministerio de Sanidade de Ottawa (1993-1995). Científica invitada en varias universidades e en centros de investigación da UE e de EUA, entre outros: Universidade de Jena (Alemaña), Instituto de Investigación Mariña (Bergen, Noruega), Instituto Ricardo Jorge (Portugal), Instituto de Tecnoloxía de Cork (Irlanda) etc. Centrouse en métodos de desenvolvemento de toxinas de algas e, recentemente, introduciuse nunha nova área de investigación: traballar no desenvolvemento e na optimización de procedementos de pretratamento de mostras, así como métodos de espectrometría de masas para proteómica na Universidade de California (San Francisco, EUA). Traballou en varios proxectos de investigación de financiamento nacional e da UE, e conta con numerosas publicacións no campo da análise de ficotoxinas. Dirixiu máis de vinte teses de doutoramento e máis de trinta proxectos de investigación para mestrados baseados nas áreas de investigación antes mencionadas. Preside o grupo de traballo da comunidade de toxinas mariñas e de auga doce na Asociación Internacional de Químicos Analíticos Oficiais (AOAC International). Dende 2009 comparte responsabilidades como profesora titular no Departamento de Química Analítica e Alimentaria da Universidade de Vigo e tamén é directora do Laboratorio de Referencia de Biotoxinas Mariñas da UE.

Docencia

Perfil docente na UVigo

1º cuadrimestre

Máster Universitario en Investigación Química e Química Industrial

V11M162V02140 | Validación de Metodoloxía Analítica

Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca

V11M085V02106 | Análise química de productos da pesca. Contaminantes bióticos e abióticos. Control de calidade no laboratorio

Titorías

1º cuadrimestre

Titorías presenciais
O docente ten unha oferta de titorías presenciais en horario fixo coa seguinte programación:
– Luns: de 15:00 a 17:00, despacho 17 (2º planta ), Facultade de Química
– Martes: de 15:00 a 17:00, despacho 17, Facultade de Química
– Xoves: de 15:00 a 17:00, despacho 17 , Facultade de Química

 

2º cuadrimestre

Titorías presenciais
O docente ten unha oferta de titorías presenciais en horario fixo coa seguinte programación:
– Luns: de 15:00 a 17:00, despacho 17 (2º planta ), Facultade de Química
– Martes: de 15:00 a 17:00, despacho 17, Facultade de Química
– Xoves: de 15:00 a 17:00, despacho 17 , Facultade de Química

Investigación

Grupo de investigación

Innovación en Agrolimentación e Saúde

Liñas de investigación

  • Desenvolvemento de metodoloxías analíticas para a determinación de contaminantes orgánicos naturais
  • Proteómica analítica